Ontruimen in opdracht van notaris of bewindvoerder

Steeds vaker laten mensen hun wensen voor na hun overlijden vastleggen bij de notaris, in een testament. Niet zelden wordt daar specifiek in opgenomen dat men niet wil dat de nabestaanden de inboedel moeten ontruimen en leeghalen. Dit kan iemand besluiten als er geen directe nabestaanden zijn, maar ook bijvoorbeeld als men deze belasting voor zijn nabestaanden te groot vindt of hen graag deze zorg uit handen wil nemen.
Het gebeurt ook dat de notaris belast wordt met het afhandelen van zaken na het overlijden van iemand die geen nabestaanden heeft en die zelf niets heeft laten vastleggen. De notaris treedt dan op als executeur (voorheen; executeur testamentair) en regelt de ontruiming.

Bezichtiging voor inschatten werkzaamheden

De notaris kan in zo’n geval na het overlijden van zijn cliënt contact met ons opnemen. Wij bespreken telefonisch de mogelijkheden en maken een afspraak om de woning te bezichtigen. Aangezien het in deze branche altijd om maatwerk gaat, is het erg belangrijk om de woning met eigen ogen gezien te hebben. Er wordt dan duidelijk besproken welke werkzaamheden uitgevoerd zullen worden en hoe de woning zal worden opgeleverd. Een en ander is ook afhankelijk van het soort woning; gaat een woning de verkoop in, dan is het vaak verstandig vloerbedekking en lampen te laten liggen en hangen. Betreft het een huurwoning, dan eist de verhuurder vaak een volledig kale woning bij oplevering. Dan kunnen wij onder andere het oude behang en de vloerbedekking verwijderen en de gaten in de muren dichten.

ontruiming woning voor notaris of bewindboerder oplevering na ontruiming woning voor notaris of bewindboerder
Een koopwoning vóór de ontruiming Dezelfde woning na de ontruiming

Offerte maken en datum bepalen

Groene Hart Woningontruiming stuurt de notaris een passende offerte. Na goedkeuring wordt er een datum bepaald (of de gereserveerde datum definitief gemaakt) wanneer de ontruiming zal plaatsvinden.

Ontruiming: Hergebruik en milieubewust

Ons streven is zo veel mogelijk spullen die in de woning achterblijven een tweede leven te schenken, daarvoor hebben wij goede contacten met goede doelen en kringloopwinkels, zodat er zo min mogelijk materiaal verspild wordt. Alle achtergebleven kleding en textiel gaat bijvoorbeeld naar ReShare van het Leger des Heils. Ook metalen worden gescheiden en door een oud ijzer handelaar graag opgehaald.

We proberen bij een woningontruiming ook het milieu zo min mogelijk te belasten door altijd kringloopwinkels in de buurt te zoeken en zo min mogelijk extra kilometers te maken.

goede doelen na woningintruiming

Overdracht woning aan de notaris

Wij kunnen ervoor zorgen dat de woning na afloop verkoop-/verhuurklaar is. In het geval van een huurwoning kunnen we zelfs de eindoplevering aan de verhuurder verzorgen, denk daarbij ook aan het opnemen van de meterstanden.

Bij een koopwoning kunnen wij met de makelaar bespreken wat de beste opleverstaat voor de betreffende woning is.

Bent u notaris en geïnteresseerd in onze werkzaamheden? Maak vrijblijvend een afspraak!

Contactgegevens

Groene Hart Woningontruiming
Korenmolenlaan 8
3404 DE IJSSELSTEIN

Tel: 030 - 275 1246
Mob: 06 - 5232 5032
Fax: 0842 - 254 436

I: www.GroeneHartWoningontruiming.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I: www.uwhuisleeg.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK Utr.: 59169419
BTW Nr.: NL 8533.49.526 B01