Goede doelen

Nieuws

Een deel van de opbrengst in 2015 komt ten behoeve van het WKZ, dit goede doel dragen wij een warm hart toe.

 


wecycle

 

Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, winkels, installateurs, kinderboerderijen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. 


gered-gereedschap
 
 

Gered gereedschap

Sinds 1982 biedt Stichting Gered Gereedschap praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers. Gereedschap dat voor deze doelgroepen niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is.
Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan leerlingen en startende ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en geeft hen het gereedschap om op eigen kracht verder te gaan. Bovendien draagt Gered Gereedschap, via de inzameling van gereedschap en de organisatie van actief vrijwilligerswerk, bij aan een betrokken en duurzamer samenleving in Nederland.
Dankzij de gezamenlijke inzet van velen worden ieder jaar zo'n 100.000 stuks gereedschap en 1.000 naaimachines naar ontwikkelingslanden verstuurd. 

eyeclarify 

 

Eyeclarify

EyeClarify.com is een non-profit organisatie die oude, gebruikte brillen inzamelt en daarmee internationale oogkampen organiseert voor diegenen die zelf geen bril kunnen betalen. Zij werken samen met locale en internationale organisaties, sponsors en vrijwilligers om deze mensen letterlijk een nieuwe kijk op de wereld te geven. Zij zijn iedereen die hen helpt met inzamelen, vervoeren of financiële steun enorm dankbaar. 

 
leger-des-heils-reshare
 

ReShare van het Leger des Heils

Begin vorige eeuw begon het Leger des Heils als een van de eerste organisaties met het ophalen van tweedehands kleding voor hulpverleningsprojecten. In de loop der jaren is het Leger des Heils daarbij een betrouwbare partner gebleken. In 2004 nam het Leger des Heils de activiteiten van Coro Kledinginzameling BV over en werd daarmee de grootste kledinginzamelaar van Nederland. De integratie van beide bedrijven is met ingang van 2006 een feit. 


vrienden-wkz
 
 

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis

Vrienden WKZ wil dat kinderen het in het Wilhelmina Kinderziekenhuis zo prettig mogelijk vinden. Kunnen spelen als ze dat willen. Kunnen lachen als dat kan. Ze willen dat ze zich, ook al is het moeilijk, zo lekker mogelijk voelen. Eigenlijk willen ze maar één ding: een ziek kind zoveel mogelijk kind laten zijn. Daarom financiert Vrienden WKZ projecten die het verblijf van kinderen en hun ouders veraangenamen. Daarnaast ondersteunen zij onderzoek dat gericht is op het verbeteren van de behandeling en begeleiding van kinderen. Dat is nodig, omdat deze projecten niet kunnen worden betaald uit het reguliere zorgbudget.

 

Contactgegevens

Groene Hart Woningontruiming
Korenmolenlaan 8
3404 DE IJSSELSTEIN

Tel: 030 - 275 1246
Mob: 06 - 5232 5032
Fax: 0842 - 254 436

I: www.GroeneHartWoningontruiming.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I: www.uwhuisleeg.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK Utr.: 59169419
BTW Nr.: NL 8533.49.526 B01