Woningontruiming voor nabestaanden

Na het overlijden van een familielid valt er vaak veel te regelen voor de nabestaanden; de kaarten, het rouwcentrum, de uitvaart. Eigenlijk is dat naast het emotionele aspect al genoeg, maar als er ook nog een woning in het spel is, dan wordt u, als nabestaande, nog zwaarder belast. Groene Hart Woningontruiming neemt u de zorg voor de ontruiming van de woning graag uit handen.

Zorgkamer of aanleunwoning

Bij een zorgkamer of woning in een bejaardenhuis wordt vaak een termijn gesteld aan het leeg opleveren van de kamer/woning. Deze termijn is niet zelden kort na de uitvaart. Wij kunnen op zo’n korte termijn schakelen en zorgen dat u als familie deze zorg los kunt laten.

Huur- of koopwoning

Bij een huur- of koopwoning heeft u vaak wat langer de tijd, maar om de kosten te drukken, wilt u hier vaak niet te lang mee wachten. Wij kunnen u helpen om het overzicht te behouden of weer te krijgen; wat is er nu écht belangrijk? En welke mogelijkheden biedt een woningruimer u?

Offerte en kennismaking

Wij bespreken telefonisch de mogelijkheden en maken een afspraak om de woning te bezichtigen. Aangezien het in deze branche altijd om maatwerk gaat, is het erg belangrijk om de woning met eigen ogen gezien te hebben. Er wordt dan duidelijk besproken welke werkzaamheden uitgevoerd zullen worden en hoe de woning zal worden opgeleverd. Een en ander is ook afhankelijk van het soort woning; gaat een woning de verkoop in, dan is het vaak verstandig vloerbedekking en lampen te laten liggen en hangen. Betreft het een huurwoning, dan eist de verhuurder vaak een volledig kale woning bij oplevering. Denk hierbij aan:

  • Vloerbedekking verwijderen;
  • Behang van de muren;
  • Tuin onderhouden (soms moet deze zelfs helemaal leeg);
  • Gaten in de muren vullen;
  • Tapijt van de trappen verwijderen;
  • Verwijderen van (zelfgemaakte) vaste kasten of planken.

Al tijdens de afspraak krijgt u een indicatie van de kosten en kunnen we in overleg een datum voor u reserveren. Er wordt duidelijk besproken welke goederen u meeneemt en wat wij zullen ontruimen. Spoedig na de afspraak ontvangt u per e-mail een passende offerte.

Als u akkoord bent met de offerte maken we de datum om de woning te ontruimen definitief. Mochten wij tijdens het leeghalen van de woning nog iets van waarde tegenkomen dat u vergeten bent, dan gaan we daar met zorg mee om en retourneren we dit graag aan u (denk hierbij bijvoorbeeld aan paspoorten of bijzondere foto’s).

Woningontruiming voor nabestaanden Woningontruiming voor nabestaanden na de ontruiming
Woningontruiming huurwoning Dezelfde woning na de ontruiming

Hergebruik en milieubewust

Heeft u bijzondere spullen waarvan u weet dat het in de woning achterblijft, dan kunnen we deze in sommige gevallen van u overnemen en in mindering brengen op de offerte.

Ons streven is zo veel mogelijk spullen die in de woning achterblijven een tweede leven te schenken, daarvoor hebben wij goede contacten met goede doelen en kringloopwinkels, zodat er zo min mogelijk materiaal verspild wordt.

We proberen bij een woningontruiming ook het milieu zo min mogelijk te belasten door altijd kringloopwinkels in de buurt te zoeken en zo min mogelijk extra kilometers te maken. Daarnaast worden alle metalen en textiel (kleding) gesplitst.

Oplevering

Wij kunnen ervoor zorgen dat de woning na afloop verkoop-/verhuurklaar is. In het geval van een huurwoning kunnen we zelfs de voor- en eindoplevering aan de verhuurder verzorgen, denk daarbij ook aan het opnemen van de meterstanden.

Bij een koopwoning kunnen wij met de makelaar bespreken wat de beste opleverstaat voor de betreffende woning is. Ook als dit betekent dat er een muur geschilderd moet worden, behoort dit tot de mogelijkheden.

woningontruiming bij overlijden woningontruiming bij overlijden oplevering
Een huurwoning vóór de ontruiming Dezelfde woning na de ontruiming

Bent u geïnteresseerd, neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of informatie.

Wij zijn pas tevreden, als ú dat bent!

Contactgegevens

Groene Hart Woningontruiming
Korenmolenlaan 8
3404 DE IJSSELSTEIN

Tel: 030 - 275 1246
Mob: 06 - 5232 5032
Fax: 0842 - 254 436

I: www.GroeneHartWoningontruiming.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I: www.uwhuisleeg.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK Utr.: 59169419
BTW Nr.: NL 8533.49.526 B01